url فارسی یا انگلیسی ؟

url فارسی یا انگلیسی ؟  سوالی که خیلی از کاربران هنگامی که می‌خواهند  مقاله ای یا محتوایی در فضای وب و سایت خود منتشر کنند و برای آنها پیش می آید ابتدا وارد دنیای واقعی شویم و یک مثال را با هم مرور کنیم و فرض کنید شما در خیابان هستید و منتظر تاکسی می خواهید به تجریش بروید با دیدن تاکسی صدا میزنید تجریش تا کسی با شنیدن این باره متوجه منظور شما می شود و قصد شما از گرفتن تاکسی را می داند فقط با گفتن یک کلمه تجریش!!!

برای اینکه این مساله را درک کنید ابتدا در مورد خود url  باید اطلاعاتی به دست بیاوریم و در ادامه مقاله با ذکر دلیل ارتباط این مثال را به موضوع بحث خود بیان می کنیم.

url چیست؟

url مخفف کلمه Uniform Resource Locator است. در واقع لینک ارتباطی با شبکه اینترنت جهانی است .در تعریف دقیق تر url یک ادرس مشخص برای سایت یا صفحه های اینترنت جهان است.   url طراحی شده تا جایگزین آدرس اعدادیIP شود که سیستم های کامپیوتری از آن برای ارتباط با سرورهای استفاده میکنند به گونه دیگری URL فرم نوشتاری همان ادرس های IP هستند URL ساختاری فایل هر وبسایت را معرفی می کنند.

url فارسی یا انگلیسی کدام بهتر است؟

url فارسی یا انگلیسی موضوع اصلی که باید در این مقاله به آن جواب بدهیم. برای گوگل تفاوتی وجود ندارد گوگل در هر صورتی چه فارسی باشد چه انگلیسی می تواند محتوای صفحه شما و محتوای url شما را درک کند . جان مولر در مورد  در مورد این موضوع در یکی از ویدیوهای خود به طور صریح صحبت کرد.

جان مولر:  ” بهتر است به‌جای این‌که در مورد زبان URL صفحات بحث کنید، به این فکر باشید که چطور می‌توانید آدرس صفحات را به بهترین شکل برای کاربر بهینه کنید.”

پس این چالش بزرگ فارسی باشد یا انگلیسی باید تا الان برای شما رفع شده باشد اما چالش جدیدی برای شما وجود دارد url یا آدرس صفحات چگونه برای کاربر به بهترین شکل بهینه می شود؟

فاکتورهای لازم برای url بهینه چیست ؟

دو فاکتور خیلی مهم برای  بهینه سازی  url  وجود دارد. که حتما باید در مورد انتخاب url  رعایت کنید.

  • سعی کنید url کوتاه انتخاب کنید
  • حتما url  باید مفهموم صفحه را برساند.

به مثال ابتدای مقاله مراجعه کنید شخصی که تاکسی را صدا میزند با گفتن عبارت تجریش کاملا منظور خود را به راننده تاکسی میرساند.  یک عبارت کوتاه و کاملاً با مفهوم در انتخاب آدرس صفحات سایت خود نیز باید به همین شکل عمل کنید اینکه صرفاً عبارات کوتاه برای آدرس صفحات انتخاب کنید مناسب نیست و باید حتماً مفهوم صفحه را به ربات گوگل و کاربران برساند. و url فارسی یا انگلیسی آن فرقی ندارد.

برای درک این موضوع فقط کافیست خود را به جای شخصی که در مثال آورده ایم بگذارید اگر هنگام صدا کردن تاکسی عبارت بی مفهومی را داد بزند چه اتفاقی می افتد یا یک عبارت با مفهوم بلند را داد بزند چه اتفاقی می افتد شاید راننده تاکسی متوجه شود و ۲۰ اما این اتفاق همیشه و برای همه افراد انجام نمی شود ما باید تلاش کنیم که آرالی انتخاب کنیم که بتواند خیلی سریع مفهوم صفحه را به کار برساند و در عین حال در ذهن مخاطب نیز بماند.

می خواهیم چند مثال در دنیای واقعی طراحی وب بزنیم تا شما کاملاً این موضوعات درک کنید.

فرض کنید میخواهیم برای صفحه آموزش سئو پیشرفته url انتخاب کنیم  به نمونه‌های مختلف url دقت کنید تا  به درک کاملی از این موضوع برسید.

url فارسی یا انگلیسی ؟ گوگل کدام را بهتر متوجه میشود

هردو url بالا مناسب و بهینه شده هستند که ما میتوانیم استفاده کنیم.

پیشنهاد : برای اینکه در مورد انتخاب دامنه سایت بیشتر اطلاعات داشته باشید میتوانید مقاله  “ویژگی‌ انتخاب دامنه مناسب و نکات سئو در مورد دامنه ” را مطالعه کنید.

وجود کلمه کلیدی هر صفحه در url به بهینه‌سازی آن صفحه نیز کمک می کند پس سعی کنید عباراتی کلیدی مهم صفحه خود را در url قرار دهید یا فارسی یا انگلیسی معادل ترجمه گوگل ترنسلیت تفاوتی وجود ندارد.

مشکل بزرگ  url فارسی

دو فاکتور اساسی و مهم در انتخاب  url فارسی یا انگلیسی را یاد گرفتیم اما نکات دیگری نیز برای انتخاب  url فارسی یا انگلیسی وجود دارد که بهتر است آنها را رعایت کنیم و کاملا هم به سلیقه افراد است و نمی‌شود به زور آنها را به دیگران تحمیل کنیم.

در مورد url فارسی متاسفانه مشکل بزرگی وجود دارد آن هم زمانی است که شما می خواهید برای دیگران آدرس صفحه خود را ارسال کنید به عکس پایین توجه کنید ما آدرس یکی از صفحات که فارسی هست را در تلگرام ارسال کردایم نحوه نمایش آدرس صفحه در شبکه های اجتماعی به این شکل است.

url فارسی یا انگلیسی - مشکل url فارسی چیست؟
url فارسی مانی که در شبکه های اجتماعی ارسال می شود تبدیل به کاراکترهای ناخوانا می شود.

همانطور که میبینید آدرس صفحه به صورت کاراکتر های کاملاً بی معنی و ناخوانا برای مخاطبان و کاربران ارسال می شود و تا زمانی که کاربر روی لینک کلیک نکند متوجه مفهوم آن صفحه نمی شود این مشکل می تواند بزرگترین مشکل url های فارسی باشد.

اما این مشکل برای url هایی که به صورت لاتین ساخته می شوند وجود ندارد و کاربران می‌توانند این عباراتی که ما انتخاب کرده ایم را ببینند و متوجه محتوای آن صفحه شوند. به عنوان مثال ما url صفحه آموزش جامع وردپرس و طراحی سایت در مشهد را در تلگرام ارسال کرده ایم. نحوه نمایش url  را میتوانید ببینید.

url انگلیسی یا فارسی
url انگلیسی هنگام ارسال در شبکه های اجتماعی بصورت درست نمایش داده می شود.

نکته دیگری که در مورد url های انگلیسی برتری دارد آنالیز کردن صفحات وب که به صورت انگلیسی هستند بسیار راحت تر است و یک سئو کار خیلی راحت تر می تواند  صفحات سایت خود را بررسی کند. این نکته برای من یکی از مهم ترین تفاوت های url فارسی یا انگلیسی است.

پس در این مورد به این نتیجه می‌رسیم که url های انگلیسی از نظر تجربه کاربری خیلی بهتر است url های فارسی هستند.

نکات بهینه سازی url فارسی یا انگلیسی

  • نکته دیگری که باید در انتخاب url به آن دقت کنید این است که در url از علائم نگارشی استفاده نکنید علائم نگارشی مثل ویرگول، پرانتز، نقطه و …..
  • در هنگام انتخاب url به جای اسپیس و یا فاصله گذاشتن بین کلمات از علامت دش (-) استفاده کنید.
  • سعی کنید اگر url انگلیسی انتخاب میکنید  ترجمه معادل فارسی همان عبارت را انتخاب کنید ترجمه بهتر است که از ابزار خود گوگل یعنی گوگل ترنسلیت انجام شود چون بهترین آدرس و کلمات همان چیزی هست که گوگل خود درک می کند.
  •  از نوشتن به صورت فینگلیش در url خودداری کنید این کار نه تنها باعث بهتر شدن url میشود بلکه ضرر نیز دارد.

نکته‌ای که وجود دارد و ما باید رعایت کنید این است که در برخی از وبسایت ها محتواهایی منتشر می‌شود که کاملاً مختص ما ایرانی ها و فارسی زبان هاست به عنوان مثال شما می خواهید مقاله ای تحت عنوان آموزش تهیه قلیه ماهی را منتشر کنید یا آموزش تهیه قورمه سبزی را منتشر کنید.

برای اینکه به کاربر و گوگل بهتر محتوای صفحه را منتقل کنید پیشنهاد می کنم که در این گونه از صفحات url را فارسی انتخاب کنید چون این عبارت ها  و این موضوعات معادل انگلیسی تقریبا ندارند و در ابتدای کار ممکن است گوگل با استفاده از url متوجه محتوای صفحه شما نشود.

پس پیشنهاد می کنم در این گونه صفحات بین url فارسی یا انگلیسی شک نکنید و url  فارسی استفاده کنید

نتیجه گیری

گوگل برای درک محتوای صفحه فاکتور های متفاوتی دارد یکی از این فاکتورها url  آن صفحه است. اما url آنقدر که فکر می کنیم در رتبه گرفتن سایت  تاثیر ندارد پس همانطور که جان مولر گفت بهتر است که روی بهینه سازی  url برای کاربران تمرکز کنیم.  و تمرکز خود را در گیر url فارسی یا انگلیسی نکنیم.

 

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

هفده + هفت =