لینک سازی داخلی چیست؟ ترفندهای لینک سازی داخلی

لینک سازی داخی چیست

لینک داخلی (internal link)، که صفحات متعلق به یک دامنه را به هم پیوند می‌دهد، به عنوان “لینک داخلی” شناخته می‌شود. این نوع از لینک‌دهی، علاوه بر کمک به کاربر برای دسترسی به محتواهای مرتبط، به خزنده‌های گوگل نیز در درک ساختار و محتوای صفحات مختلف، کمک می‌کند. لینک‌های داخلی می‌توانند در متن یا منوهای سایت قرار بگیرند و با استفاده از انکر‌تکست مناسب، به ارزش یک صفحه افزوده و سرعت ایندکس صفحات جدید را افزایش دهند. در این مقاله از وبسایت نقره‌ای، تأثیر لینک‌دهی داخلی را مورد بررسی قرار می‌دهیم و به بررسی انواع، مشکلات رایج و آموزش استراتژی کارآمد آن پرداخته می‌شود.

لینک‌دهی داخلی به عنوان یکی از اصول ساختاری در بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو شناخته می‌شود. این نوع از لینک‌دهی، صفحات داخل یک وب‌سایت را به یکدیگر مرتبط می‌کند و برخلاف لینک‌دهی خارجی که بین دو دامنه مختلف انجام می‌شود، درون ساختار یک وب‌سایت انجام می‌گیرد.

اهمیت لینک‌ سازی داخلی در سئو

لینک‌دهی داخلی به دسترسی سریع‌تر موتورهای جستجو به محتواهای جدید کمک می‌کند که یکی از اهداف اصلی وبمستران است. موتورهای جستجو مانند گوگل، برای هر وبسایت، یک بودجه محدود برای ایندکس تخصیص می‌دهند که بر اساس میزان تولید محتوا و اعتبار سایت تعیین می‌شود. با استفاده از لینک‌دهی داخلی، ربات‌های گوگل می‌توانند سریع‌تر صفحات جدید را شناسایی کرده و به‌طور موثر‌تر ایندکس کنند.

به علاوه، لینک‌دهی داخلی می‌تواند ارتباط معنایی و موضوعی بین صفحات سایت را به‌طور واضح نشان دهد. هرچه این ارتباطات منسجم‌تر باشند، شانس ایندکس شدن صفحات جدید بهبود می‌یابد. بنابراین، در هنگام تولید محتوا، حتماً باید این ارتباطات را در نظر داشته باشیم.

انتقال اعتبار صفحات توسط لینک داخلی

لینک‌دهی داخلی می‌تواند به منظور انتقال اعتبار و ارتقاء رتبه صفحات استفاده شود. الگوریتمی به نام PageRank، با بررسی کیفیت و اهمیت هر صفحه، یک ارزش برای آن تعیین می‌کند و با ایجاد لینک‌دهی داخلی، این ارزش را به صفحات متصل انتقال می‌دهد.

به عنوان مثال، فرض کنید که برای یکی از صفحات سایت، لینک‌دهی خارجی انجام می‌دهید. این کار باعث افزایش اعتبار و جایگاه صفحه در گوگل می‌شود. این اعتبار می‌تواند برای افزایش اعتبار دیگر صفحات هم استفاده شود.

افزایش مدت زمان ماندگاری و تجربه کاربری

لینک‌دهی داخلی بهبود مدت زمان ماندگاری کاربران در سایت و بهبود تجربه آن‌ها را ایجاد می‌کند. با استفاده از لینک‌دهی، کاربران می‌توانند به راحتی به محتواهای مرتبط دسترسی پیدا کنند و در نتیجه، تجربه کاربری بهبود می‌یابد.

 

انواع لینک سازی داخلی چیست؟

بعد از اینکه با اهمیت لینک سازی داخلی در سئو آشنا شدید، نوبت آن رسیده که با انواع لینک داخلی هم آشنا شوید. از یک نگاه لینک سازی داخلی را می‌توان به دو نوع فالو و نوفالو تقسیم‌بندی کرد. لینک‌های فالو؛ همان لینک سازی‌های معمولی هستند که قرار است از طریق ربات‌های گوگل دنبال شوند. اما لینک‌های نوفالو شده؛ قرار نیست از طریق ربات‌های گوگل دنبال شده و در واقع با نوفالو کردن یک لینک، به گوگل هشدار می‌دهید که صفحه مقصد نباید اعتباری از صفحه‌ای که لینک نوفالو در آن قرار دارد؛ بگیرد.

از نگاهی دیگر؛ دسته‌بندی‌های زیر را داریم:

لینک داخلی راهنما یا Navigational

این نوع لینک، همان‌طور که از نامش مشخص است، برای کمک به کاربران جهت دریافت پاسخ سوالاتشان، در سطح وبسایت به کار برده می‌شود. از این نوع لینک معمولا در جایگاه‌های زیر استفاده می‌شود:

منوی اصلی
فوتر وبسایت
ساید بار وبسایت
هدف از لینک‌سازی داخلی از نوع Navigational، کمک به بهبود تجربه کاربری، جهت بررسی تمام قسمت‌های مهم وبسایت است.

لینک های داخلی  در محتوا

لینک های داخلی متنی معمولاً در محتوای صفحه قرار می‌گیرند. به عنوان مثال لینک‌هایی که در توضیحات یک محصول قرار می‌دهید. این لینک‌ها از طریق یک انکر تکست مرتبط با صفحه مبدا، به صفحه‌ای دیگر از وبسایت، لینک می‌شوند. شما با استفاده از این روش لینک‌سازی، ارتباط موضوعی و معنایی  بین صفحات مختلف را مشخص می‌کنید. در این صورت اگر صفحه اعتبار خوبی داشته باشد، از طریق الگوریتم PageRank به صفحات دیگر هم منتقل خواهد شد.

 

شایع ترین مشکلاتی که در  لینک سازی داخلی وجود دارد

لینک سازی داخلی تاثیر زیادی بر اعتبار گرفتن صفح ه های سایت و کشب رتبه های برتر گوگل دارد اما متاسفانه اشتباهات زیادی نیز در زمینه لینک سازی داخلی وجود دارد که در ادامه شایع ترین مشکلات لینک سازی داخلی را توضیح می دهیم:

لیک شکسته در لینک سازی داخلی سایت

لینک داخلی شکسته یا broken link

خطای ۴۰۴، نتیجه لینک‌ شکسته‌ای است که داخل وبسایت وجود دارد. این مشکل معمولا زمانی ایجاد می‌شود که یک صفحه از وبسایت شما حذف شده و به صفحه مرتبط دیگری، ریدایرکت نشده است. دقت داشته باشید که در صورت عدم رفع ارورهای ۴۰۴، مشکلات زیادی برای وب‌سایت شما پیش آمده و لازم است که خیلی زود پس از شناسایی این صفحات، نسبت به رفع آن‌ها اقدام کنید.

کراول نشدن لینک

این مشکل زمانی ایجاد می‌شود که فرمت URL مشکل دارد. به عنوان مثال از کاراکترهای غیر مجاز در ساختار URL استفاده شده است. برای رفع این مشکل می‌توانید از گوگل کنسول و بخش Links کمک بگیرید. لازم است که خیلی سریع، این صفحات را اصلاح کرده و مشکل کراول کردن را برطرف کنید.

برخی همچنان بین انتخاب  URL فارسی یا انگلیسی دچار شک و تردید هستند. و معتقد هستند که فارسی بودن ادرس صفحه باعث عدم درک صحیح گوگل از صفحه می شود. پیشنهاد می کنیم برای جواب این سوال ب هصفحه مربوطه مراجعه کنید.

ایجاد بیش از اندازه لینک داخلی

مقدار مشخصی برای تعداد لینک‌های داخلی یک صفحه وجود ندارد. اما قطعا ایجاد تعداد زیادی لینک، می‌تواند به عنوان یک نشانه منفی شناخته شود. برای رفع این مشکل می‌توانید از ابزارهای کمکی مانند ahrefs استفاده کنید.

عمق خزش صفحه بیش از سه کلیک

هرچه که تعداد کلیک‌های لازم برای رسیدن به یک صفحه بیشتر باشد، گوگل برای آن صفحه ارزش کمتری قائل خواهد شد. در نتیجه بهتر است که عمق خزش صفحات مهم وبسایت را کم و در حداکثر ۳ کلیک تعیین کنید. عمق خزش یا همان Crawl Depth را می‌توانید به راحتی از طریق اسکریمینگ فراگ دنبال کرده و صفحاتی که دارای عمق خزش بالاتر از ۳ هستند را تک به تک؛ با لینک سازی صحیح، بهبود ببخشید.

استفاده از یک لینک داخلی

همان‌طور که پیش از این گفته شد، هدف استفاده از لینک داخلی، نشان دادن ارتباط موضوعی بین صفحات وبسایت است. در نتیجه اگر تنها از یک لینک (مانند لینک صفحه اصلی) استفاده کنید، ممکن است هم در سئو و هم در تجربه کاربری امتیاز منفی خواهید گرفت.

ریدایرکت ۳۰۱

استفاده بیش از اندازه از لینک‌های داخلی منجر به از بین رفتن بودجه وبسایت خواهد شد، خصوصا برای وبسایت‌های بزرگ با تعداد صفحات بالا. در نتیجه تا حد امکان از ریدایرکت ۳۰۱ جز در مواقع ضروری، استفاده نکنید.

چرخه ریدایرکت‌

در برخی موارد، یک صفحه اول به صفحه دوم و سپس به صفحه سوم ریدایرکت می‌شود. در این حالت یک چرخه و حلقه از ریدایرکت ایجاد شده است. این چرخه میتواند هم سرعت بارگذاری وبسایت را افزایش داده و هم تجربه کاربری را دچار مشکل کند. در صورتی که مجبور به استفاده از ریدایرکت هستید، از همان ابتدا صفحه اول را به صفحه سوم ریدایرکت کنید.

لینک صفحات HTTPS به صفحات HTTP

استفاده از گواهینامه SSL یکی از روش‌هایی است که با استفاده از آن می‌توانید از اسپمی شناخته شدن وبسایت و در نتیجه پنالتی گوگل جلوگیری کنید. در صورتی که کاربر را به صفحات HTTP هدایت کنید، در واقع او را در یک مسیر غیر امن قرار داده‌اید.

 

آموزش ایجاد استراتژی لینک‌سازی داخلی

برای ایجاد لینک داخلی و تهیه یک استراتژی هدفمند، مراحل زیر را دنبال نمایید.

ایجاد استراتژی لینک سازی داخلی

تهیه لیستی از صفحات هاب

اولین گام برای تهیه استراتژی لینک‌سازی داخلی، تعیین صفحات هاب وبسایت است. این صفحات، معمولا صفحات اصلی سایت هستند که حجم زیادی از ترافیک سایت را به خود اختصاص می‌دهند. این صفحات معمولا کلمات کلیدی کوتاهی دارند و هدف رتبه‌گرفتن در کلمات کلیدی طولانی نیست. به عنوان مثال در یک وبسایت فروشگاهی لوازم خانگی، دسته “تلویزیون”! این صفحات معمولا در منوی اصلی سایت قرار می‌گیرند.

در تهیه استراتژی، باید کلمه کلیدی اصلی صفحه‌هاب به همراه کلمات کلیدی مترادف را مشخص کرده و هر بار از یکی از کلمات برای لینک‌دهی استفاده نمایید.

تعیین خوشه‌های محتوایی

در این مرحله، باید محتواهایی که با یکدیگر ارتباط موضوعی دارند را مشخص کرده و در یک دسته قرار دهید. به خاطر داشته‌باشید، در این مرحله منظور از دسته، سئو دسته‌بندی داخل وبسایت نیست. با استفاده از محتواهایی که در این صفحه قرار می‌گیرند، می‌توانید ارتباط بین صفحات داخل سایت را هم به کاربران و هم به گوگل نشان دهید.

انتخاب انکر تکست مناسب و بهینه

در لینک سازی داخلی برعکس لینک سازی خارجی به راحتی می توانید از انکرتکست های هدف خود به صورت دقیق استفاده کنید. اگر برای یک صفحه چندین کلمه مهم دارید پس با توجه به اولویت بندی کلمات آنها را در صفحات مختلف به کار ببرید.

تعیین اعتبار صفحات

معمولا هر چه که تعداد لینک‌های خارجی یک صفحه بیشتر باشد، اعتبار صفحه هم بیشتر خواهد بود. بنابراین استراتژی لینک‌سازی خارجی و داخلی وبسایت شما، تا حدی در ارتباط با یک‌دیگر هستند. پس صفحاتی که برایشان لینک‌سازی کرده‌اید را مشخص کرده و تعداد لینک های داخلی بیشتری به آنها بدهید.

لینک‌سازی از مطالب جدید در مطالب قدیمی

اشتباهی که بسیاری از افراد در لینک سازی مرتکب می شوند همین است! لینک سازی داخلی را فقط از مطالب جدید به مطالب قدیمی تر انجام می دهند؛ درصورتی که باید از مطالب قدیمی تر به مطالب جدید هم لینک سازی کنند و با این کار کمک به ایندکس سریع  و افزایش اعتبار صفحات جدید کنند.

جمع‌بندی

استراتژی صحیح در لینک‌سازی داخلی، یکی از مهم‌ترین قدم‌هایی است که باید برای سئو داخلی وبسایت بردارید زیرا ساختار صحیح آن، در ارزش‌دهی به صفحات مهم و پیمایش توسط خزنده‌های گوگل تأثیرگذاری بالایی دارد. لینک داخلی  در نگاه اول شاید ساده به نظر برسد اما تغییر فوق العاده ای بر ورودی‌های شما ایجاد خواهد کرد. در این مقاله و آموزش سئو  و به طور مفصل تر  در دوره  معجزه سئو تأثیر لینک‌سازی داخلی را بررسی کردیم و به استراتژی ایجاد آن پرداختیم و امیدواریم با رعایت این موارد و انتخاب انکر‌تکست مناسب، تأثیر آن را مشاهده کنید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

1 × 3 =